Úvod

CZ  
Podobně jako na všech COMMON konferencích i v Mikulově jsme pro Vás připravili zajímavý doprovodný program.

Neděle 29.května 2016

CZ  
Neděle 29. května 2016
Večeřeod 19:00h
Večerní program - koncert - Secret Sessionod 20:00h

 

Secret_Session
Secret_Session
Zoskupenie ľudí holdujúcim estetike angloamerickej hudby z prelomu 60tych a 70tych rokov, ktorá veľmi v našich končinách nezaznieva. Pozeráme po umelcoch ako: The Band, Neil Young, Johny Winter, Stephen Stills, Chris Robinson Brotherhood, Joe Cocker, Tedeschi Trucks Band, David Crosby, Graham Nash, Dylan, Hendrix, Leon Russell, Ray Charles, Beatles...

Máme slabosť pre improvizáciu, dlhé hranie a dynamické skoky, oblúky či absurdnosti. Páči sa nám analóg, často riskujeme a niekedy ani nevieme kto s nami budeme hrať z čoho je odvodený aj názov. Hráme naše obľúbené piesne. Ak si niekto chce s nami zahrať či zaspievať, nech sa ozve, stačí cítiť muziku a nebáť sa.

Kapela SECRET SESSION hrá, znie a pôsobí ako rozmrazená skupina ostrieľaných angloamerických muzikantov z okolo roku 1969 a prináša autentický zvukovo - vizuálny zážitok ukotvený v slobodnom duchu hudby z éry detí kvetov.

Hudobne sa táto mladá no vyhratá štvorica (niekedy aj pätica) pohybuje od jemnejších bluesových vôd cez zasnené baladické pasáže s príchuťou psychadélie až po chytľavé rytmické piesne či priamočiary živočíšny hard rock.

Pulzujúca basa, pestré bicie, gitarové súboje, občasné kllávesové plochy, množstvo improvizácie s fúrou dynamiky a farieb vo všetkých sonických odtieňoch.
Secret_Session

Pablo Gajdoš - spev a gitara
Lukáš Hrončiak - gitara
Igor Babiak - bubny a činely
Peťo Markovský - basa a spev a klávesy
Belinda Rašnerová - basa a spev a klávesy
Saša Švehlová - spev a perkusie
Adam Mičinec - klávesy a spev
Matúš Kachút - gitara
Janči Paľov - gitara

Kapela je zložená zo skúsených hudobníkov pôsobiacich okrem iného v kapelách: SUNITY, B and the MONEYMAKERS, DANIŠ a PRIATELIA, PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE REVIVAL, TROPIC OF CANCER...

 

{youtube}UZ3k5ECF50Q{/youtube}

Pondělí 30. května 2016

CZ  
Pondělí 30. května 2016
Večeřeod 18:00h
Večerní program - koncert - Pink Floyd acoustic duood 19:00h

 

Pink Floyd Acustic Duo
Pink Floyd Acustic Duo
Pink Floyd acoustic duo je netradiční cover band slavné britské art-rockové skupiny. Na rozdíl od jiných, klasických Pink Floyd revivalů se toto uskupení nesnaží co nejvíce přiblížit svým vzorům, nýbrž vyjádřit genialitu a originalitu jejich hudby ve velmi netradičních aranžích a úpravách.

Pouze dvě akustické kytary a dva vokály využívají hudebníci Milan Matoušek, který je vystudovaným a velmi zkušeným hudebníkem a Martin Gregor, zpěvák a kytarista, jenž má s hraním “Floydů” zkušenosti, zejména díky působení v několika českých PF revivalech.
Pink Floyd Acustic Duo

Duo se zaměřuje nejen na klasické skladby z dílny Pink Floyd, ale i na práci jednotlivých členů, a to především na skladby méně známé či opomíjené...

Publicista Jakub Kamberský napsal:
"Toto duo nelze vnímat jako typický revival, ale naopak, jako vcelku originální alternativu k něčemu známému, či očekávatelnému. Z projevu obou muzikantů vyloženě cítíme, že je hraní baví a to i přes omezené možnosti, které dvě kytary představují. Pojímají "Floydovské" kompozice vkusně a tam, kde je to možné, dodržují poctivě sólové party. Hlasovým projevem hravě strčí do kapsy řadu rádoby profesionálů na tzv. hvězdném nebi."

 

{youtube}Q2pKOj8D01w{/youtube}

 

{youtube}oO4ZEudnGTQ{/youtube}

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek